– bryzol z polędwicy z pieczarkami
– zrazy w sosie myśliwskim
– schab pieczony w sosie pieczarkowym
– pieczeń z szynki w sosie mysliwskim
– pieczeń z szynki w sosie węgierskim
– filet z piersi kurczaka po parysku
– filet z piersi kurczaka po skandynawsku
– pstrąg z wody
– pstrąg pieczony z migdałami
– klopsiki mięsne w sosie pieczarkowym
– polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
– strogonow z polędwicy wołowej
– strogonow z indyka
– bigos staropolski
– gulasz wołowy
– gulasz sródziemnomorski
– pierogi z mięsem
– pierogi z kapusta i grzybami
– pierogi ruskie
DODATKI
– ziemniaki z wody
– ziemniaki puree
– ryż z wody
– ryż z przyprawami
– kasza gryczana
– kasza jęczmienna
– frytki
– talarki ziemniaczane
SURÓWKI i JARZYNKI
– surówka z białej kapusty
– surówka z czerwonej kapusty
– surówka z buraczków
– surówka z marchewki
– surówka z pora
– surówka z ogórków kiszonych
– surówka z kapusty kiszonej
– surówka wiosenna
– mizeria
– warzywa z wody
– kalafior z wody z tarta bułeczką
– brokuły z wody z tarta bułeczką
– fasolka szparagowa z wody z tarta bułeczką
– kapusta zasmażana
– ćwikła z chrzanem