KOMUNIE ,CHRZCINY I WESELA


Ważna czescia naszej działalności cateringowej jest organizowanie wszelkiego rodzaju spotkań dla klientów indywidualnych. Sa to w szczególności chrzciny, przyjecia komunijne i weselne.
Przyjecia te przygotowujemy zarówno w naszym lokalu w Gdańsku-Wrzeszczu , w domach naszych klientów lub innych  miejscach  wskazanych przez klienta.

Zapewniamy pełen serwis  – obsługe kelnerska, odświętne nakrycie stołów, dekoracje, oprawe muzyczną.

W czesci dotyczącej cateringu znajda Panstwo przykładowe menu na przyjecia komunijne i chrzciny, zarówno w postaci samego obiadu , jak i bardziej rozbudowane warianty z kolacja.
Zamieszczamy również propozycje menu weselnego w wersji tradycyjnej oraz plenerowej.
Szczególnie polecamy organizacje wesela w  plenerze, w obiekcie Borodziej lub w powstającej własnie Kalinówce. Oba obiekty znajduja się na terenie Gdańska.
Oczywiście przyjęcie weselne możemy przygotowac w każdym miejscu wskazanym przez klienta.

Zapewniamy oprawe muzyczna przyjęcia w postaci zabawy  prowadzonej przez doświadczonego DJ-a lub w postaci muzyki na zywo w wykonaniu zespołu muzycznego.Organizujemy również transport dla gosci weselnych.

 


 

PRZYKŁADOWE MENU KOMUNIJNE

 

WARIANT 1 – obiad z deserem

 

ZUPA:

 

Rosół z makaronem domowym

 

DRUGIE DANIE :

 

Filet  piersi kurczaka po skandynawsku

Zraziki drobiowe z warzywami

Pstrag pieczony z płatkami migdałowymi

 

Ziemniaki puree

Ryż z przyprawami

 

Pieczarki z patelni – jako przystawka do piersi z kurczaka po parysku

Surówka z białej kapusty

Sałatka z buraczków

Mizeria

Świeże pomidory

Gotowany kalafior

 

DESER:

 

Lody waniliowe z owocami i bitą śmietaną

 

NAPOJE:

 

Sok pomarańczowy

Sok z czarnej porzeczki

Woda niegazowana

Kawa  herbata

 

.

 


 

 WARIANT 2 – obiad z deserem i kolacją 

 

ZUPA:

 

Rosół z makaronem domowym

 

DRUGIE DANIE :

 

 Filet  piersi kurczaka po parysku

Schab soute w sosie węgierskim

Pieczeń z szynki  w sosie myśliwskim

 

Ziemniaki puree

Ryż z przyprawami

 

Pieczarki z patelni – jako przystawka do piersi z kurczaka po parysku

Surówka z białej kapusty

Sałatka z buraczków

Mizeria

Świeże pomidory

Gotowany kalafior

 

DESER:

 

Lody waniliowe z owocami i bitą śmietaną

 

KOLACJA:

 

 Kurczak po staropolsku

Pasztet z dzika

Pieczeń z karkówki

 

Sałatka bolońska

Sałatka warstwowa

 

Babeczki z farszem grzybowym

Babeczki faszerowane z szynką

 

Ruloniki z łososia z kremem chrzanowym

Pstrąg w galarecie

 

Tarta z warzyw

 

Sos tatarski

Pieczarki marynowane

Świeże ogórki

Świeże pomidory

Trzy rodzaje pieczywa

 

NAPOJE:

 

Sok pomarańczowy

Sok z czarnej porzeczki

Woda niegazowana

Kawa  herbata

 

 

 

Przygotowujemy równiez dekoracje kwiatowe na stoły komunijne

 

 

Pobierz pdf






metrocatering.pl