Ważna czescia naszej działalności cateringowej jest organizowanie wszelkiego rodzaju spotkań dla klientów indywidualnych. Sa to w szczególności chrzciny, przyjecia komunijne i weselne.
Przyjecia te przygotowujemy zarówno w naszym lokalu w Gdańsku-Wrzeszczu , w domach naszych klientów lub innych miejscach wskazanych przez klienta.
Zapewniamy pełen serwis – obsługe kelnerska, odświętne nakrycie stołów, dekoracje, oprawe muzyczną.
W czesci dotyczącej cateringu znajda Panstwo przykładowe menu na przyjecia komunijne i chrzciny, zarówno w postaci samego obiadu , jak i bardziej rozbudowane warianty z kolacja.
Zamieszczamy również propozycje menu weselnego w wersji tradycyjnej oraz plenerowej.
Szczególnie polecamy organizacje wesela w plenerze, w obiekcie Borodziej lub w powstającej własnie Kalinówce. Oba obiekty znajduja się na terenie Gdańska.
Oczywiście przyjęcie weselne możemy przygotowac w każdym miejscu wskazanym przez klienta.
Zapewniamy oprawe muzyczna przyjęcia w postaci zabawy prowadzonej przez doświadczonego DJ-a lub w postaci muzyki na zywo w wykonaniu zespołu muzycznego.Organizujemy również transport dla gosci weselnych.
PRZYKŁADOWE MENU KOMUNIJNE
WARIANT 1 – obiad z deserem
ZUPA:
Rosół z makaronem domowym
DRUGIE DANIE :
Filet piersi kurczaka po skandynawsku
Zraziki drobiowe z warzywami
Pstrag pieczony z płatkami migdałowymi
Ziemniaki puree
Ryż z przyprawami
Pieczarki z patelni – jako przystawka do piersi z kurczaka po parysku
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków
Mizeria
Świeże pomidory
Gotowany kalafior
DESER:
Lody waniliowe z owocami i bitą śmietaną
NAPOJE:
Sok pomarańczowy
Sok z czarnej porzeczki
Woda niegazowana
Kawa herbata
.
WARIANT 2 – obiad z deserem i kolacją
ZUPA:
Rosół z makaronem domowym
DRUGIE DANIE :
Filet piersi kurczaka po parysku
Schab soute w sosie węgierskim
Pieczeń z szynki w sosie myśliwskim
Ziemniaki puree
Ryż z przyprawami
Pieczarki z patelni – jako przystawka do piersi z kurczaka po parysku
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków
Mizeria
Świeże pomidory
Gotowany kalafior
DESER:
Lody waniliowe z owocami i bitą śmietaną
KOLACJA:
Kurczak po staropolsku
Pasztet z dzika
Pieczeń z karkówki
Sałatka bolońska
Sałatka warstwowa
Babeczki z farszem grzybowym
Babeczki faszerowane z szynką
Ruloniki z łososia z kremem chrzanowym
Pstrąg w galarecie
Tarta z warzyw
Sos tatarski
Pieczarki marynowane
Świeże ogórki
Świeże pomidory
Trzy rodzaje pieczywa
NAPOJE:
Sok pomarańczowy
Sok z czarnej porzeczki
Woda niegazowana
Kawa herbata
Przygotowujemy równiez dekoracje kwiatowe na stoły komunijne